Състав на Шуменския окръжен съд е оставил в ареста 31-годишен рецидивист, ограбил възрастна жена. Това съобщават от Окръжната прокуратура в Шумен.

На 1 февруари 73-годишната жертва била на изследвания в ДКЦ-1 в Шумен. Когато излизала от поликлиниката жената припаднала на улицата. На помощ й се притекли трима мъже, които повикали линейка. 31-годишният Милков бил именно сред притичалите се мъже. Той се качил в линейката и придружил жената до болницата.

Докато чакали пред кабинетите за преглед, Асен Милков купил мокри кърпички на възрастната жена, останал с нея и след като жената била прегледана. Тя се трогнала от постъпката на младия мъж и го попитала какво работи. Мъжът обяснил, че се занимава със строителство и написал на листче името и телефонния си номер. Предложил на възрастната жена да го потърси, ако някога й потрябва строителна услуга.

За да благодари за помощта и съчувствието, възрастната решила да плати на мъжа и затова извадила портмонето си. Когато видял 200 лева в портмонето, Милков го изтръгнал и избягал. В района на Търговския дом той прибрал парите, а портфейлът с личната карта и карта за пътуване по БДЖ на жената скрил в необитаемата сграда.

Мъжът отишъл на автогарата, купил си маратонки, обядвал и си заминал за село Избул, където живее.

Асен Милков е открит по видеокамерите. През декември миналата година е излязъл от затвора, след като изтърпял седмата си присъда, която също била за грабеж на възрастна жена.