Рецидивист рани полицай в София, съобщават от МВР. Инцидентът е станал на 8 юни.

Служители на столичното Второ РУ се отзовали на сигнал за междусъседски скандал. Подателят посочил пред служителите на МВР, че негов съсед го заплашва с убийство.

В хода на незабавно стартиралите действия за установяването агресивния съсед, срещу полицаите бил произведен изстрел. Единият от униформените служители бил улучен в ръката. Колегата му успял да качи простреляния в патрулния автомобил, където му оказал първа помощ.

Възползвайки се от ситуацията, стрелецът нападнал полицейските служители с хладно оръжие. Служителите на МВР обаче успели да го неутрализират и задържат. Пострадалият полицай е транспортиран в болница. Няма опасност за живота му.

Задържаният е 67-годишен мъж. Лицето е криминално проявено. Има четири присъди - за хулиганство, за противозаконно отнемане на МПС, за телесна повреда и кражби, и за съучастие в опит за кражба на движими вещи.

При процесуално-следствените действия са иззети използваното от рецидивиста оръжие - пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, още една пушка и два ножа.

Образувано е досъдебно производство. На задържания е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Пиян мъж нападна полицай с вила

Пиян мъж нападна полицай с вила

Униформеният стрелял при самозащита, агресорът е в болница