Контрабандата е достигнала рекордни нива. Това мнение изрази бившият шеф на митниците Емил Димитров, по-известен като Ревизоро, цитиран от БНР.

Според него решението на МВР да се намеси в митническия контрол е добро, но трябва да се предприемат действия и срещу вносителите. Те започват от дистрибуцията - отзад напред - по трудния начин, но все пак това е по-добре от нищо, коментира Димитров.

Такава контрабанда, каквато има сега в Митниците, никога не е имало, изтъкна той.

Като причина Ревизоро посочи реформата, която се осъществява в Митниците. Тя, според него, е обездвижила системата. Каквото и да се случи в момента, ще трябват поне от три до шест месеца, за да може митниците да заработят нормално, каза още Димитров.

Много хора са уволнени, разместени, заяви още той и добави: С неуспешните си действия, Митницата загуби една година от мандата на ГЕРБ.

Припомняме ви, че по-рано днес вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов също изрази доста негативна оценка за състоянието на Митниците. Според него те не са в състояние да направи това, което всъщност очаква държавата.