Полицейски инспектор Марио Караджов от Гранично-полицейски участък - Сомовит е бил пребит на 7 юли от местни рибари, при проверка по сигнал за незаконен улов на риба, информират от пресцентъра на МВР.

Проверката била извършена по получен сигнал за улов на риба с електроуред в района на помпената станция при с. Черковица, Никополско, Караджов и двама инспектори от Териториалното звено по рибарство и аквакултури - Плевен М.С. и П.Б.

Първи на мястото пристигнали М. Караджов и П.Б. Те видели лодка в реката, на борда на която разпознали Е. Г. (53 г.), криминално проявен, по прякор Вълка и сина му Г.Е.(27 г.).

При помпената станция имало и други лица. Сред тях бил прокурорът в Районна прокуратура - Никопол Д.Г., адвокатът С.Б., и още двама мъже от службата за пробация при Министерството на правосъдието в гр. Плевен.

След като се представил граничният полицай попитал за неразрешения начин на риболов.

Когато Е.Г. и синът му Г.Е. акостирали на брега с лодката, те се нахвърлили с юмруци върху граничния полицай. След като пристигнал и вторият инспектор от териториалното звено, побоят бил преустановен.

В Никопол Караджов докладвал на началника на ГПУ-Сомовит и на дежурния в РПУ-Никопол за случилото се.
В Катедрата по съдебна медицина в Плевен му е издадено медицинско удостоверение - за две разкъсно-контузни рани по лицето, отоци и кръвонасядания по лицето и дясното бедро. Взета му е и кръвна проба за наличие на алкохол, която е отрицателна.

Служителите М.С. и П.Б. в обясненията си в РПУ-Никопол потвърждават твърденията на полицейски инспектор Караджов.
В обясненията си бракониерите и адвоката заявяват, че Караджов бил в нетрезво състояние и ги е предизвикал.
По случая е образувана предварителна проверка в РПУ-Никопол, разпоредена от Окръжна прокуратура - Плевен.