Органите на реда у нас разбиха схема за кредитна измами.

По време на полицейска акция в Стара Загора и София са задържани 5 души, информира Нова. Срещу четирима от от вече е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Задържаните - три жени съответно на 50, 51 и 52-годишна възраст. И трите арестувани са жители на София. Отделно са задържани още двама мъже на 38 и 47-годишна възраст. Мъжете били от Стара Загора.

При проведената спецакция е изяснено, че петимата задържани са съизвършители в схемата. Те искали да набавят за себе си имотна облага, поради което възбудили и поддържали в заблуждение шест лица от Раднево, Чирпан и Стара Загора. Измамите са извършвани в периода 2018 - 2019 година.

Към момента е установено, че измамниците убеждавали жертвите си, че срещу заплащане ще им бъде отпускан по-голям кредит, а лошата кредит история ще бъде заличена.

В хода на полицейските действия на адреси униформените намерили множество вещи и предмети, сред тях и такива, доказващи, авторството на престъплението.

Арестуваните бяха задържани първоначално за срок до 24 часа. Впоследствие Районният съд в Стара Загора определи да увеличи марката им за неотклонение на постоянен арест.