Известен автокрадец с прякор Руснака е задържан от СДВР и групата "Кобра". 

Арестът е извършен в столичния кв. "Банишора", а БНР съобщава, че криминално проявеният мъж се е опитал да избяга от полицаите - заподозреният се е опитал да избяга от полицаите през терасата, каза главен инспектор Николай Пелтеков пред журналисти.

Руснака е на 46 години, има предишни кражби на коли, регистриран е и за дрога и други кражби.

Мъжът е бил задържан и през април - бил е пуснат срещу гаранция. "Определяме го като сериозен контингент. Той излезе февруари месец от затвора след присъда от 9 месеца. Тя беше за дрога", обясни главен комисар Пелтеков.

Досъдебното производство, по което е извършен ареста, е от 1 август. Тогава е била открадната кола на територията на 6-то РУ.

Припомняме, в края на юли месец от МВР съобщиха, че при операция са задържали други трима автокрадци отново със звучни прякори - Релето (47 г.), Софиянеца (49 г.) и Главата (32 г.). Последният е задържан не за първи път и news.bg е писал за това. 

Няма информация обаче какво се случва след задържането и дали тримата крадци не са пуснати от ареста.

От СДВР отчитат, че за последните 4 месеца има задържани 15 автокрадци. Те са от 8 групи. Някои са в следствения арест, други са на свобода, пуснати срещу гаранции. Тенденцията в София е да се крадат коли, които са на до 5 години. Някои се разглобяват и продават на части, на други се правят двойници и се изнасят в чужбина.