Директорът на Националната полиция главен комисар Станимир Станев посочи, че от 3 ноември досега са направени 4 516 проверки на места, за които МВР имат информации, че са извършени купуване и продаване на гласове. До момента са проверени над 8 200 лица, проверените обекти и заложни къщи - 2 125, установените лица като местни лидери са 722, проверени са собственици на фирми - 1 417 на територията на цялата страна, а проверените моторни превозни средства са над 67 000.

4753 са нарушенията на изборното законодателство.

238 лица са обявени за общодържавно издирване. 154 са образувани досъдебни производства.

Директорът на ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" главен комисар Тодор Гребенаров посочи, че вече тече специализирана полицейска операция за съпровождане на изборните книжа и бюлетините, която трябва да приключи утре.

От днес тече специализирана полицейска операция по съпровождането на машини за гласуване в чужбина през ГКПП "Калотина", "Капитан Андреево" и "Кулата" с общо 112 машини. До момента са изведени 336 машини извън страната, които ще бъдат използвани за участие за втория тур на президентските избори.