Главният прокурор трябва да си отиде, за да имаме правосъдие, заяви адвокат Николай Хаджигенов на импровизиран флашмоб. Според него Сотир Цацаров е трябвало да си подаде оставката още преди 5 години.

По думи на Хаджигенов държавата има палачи в лицето на специализираната прокуратура, която е въведена от настоящото правителство специално с тази цел.

Имаме инквизиция, но това няма нищо общо с правосъдието, заяви той и даде пример с делото "Иванчева и Петрова". Според него то не може да бъде определено като право, а като тормоз.

Хаджигенов отсече, че Сотир Цацаров е тотатен провал като главен прокурор и допълни, че той става само за пример за корупция в прокуратурата.

От своя страна политологът Арман Бабикян заяви, че не помни подобно политическо правосъдие дори по времето на комунизма, а скулпторът Велислав Минеков го подкрепи с думите, че правосъдието е единствената система, която не е променяна от 30 години.

Тримата припомниха и емблематична реплика от българския филм "Кит" - "Другари, риба! Риба, ама цаца. Цаца, ама риба. Е, риба, ама цаца. Цаца, ама риба. Другари, все пак риба!"

С тази препратка Хаджигенов, Бабикян и Минеков зададоха и своя въпрос: Колко големи риби хвана нашата цаца, или нас ни взимат за шарани?