С протест в Пловдив настояват за доживотен затвор за убиеца на 26-годишната Милена Динова, съобщава Нова.

Близки и приятели на младата жена се събраха на протест пред съдебната палата в Пловдив. Те искат доживотен затвор за годеникът на Милена, който я уби жестоко миналата зима.

Протестиращите носеха плакати с надписи "Искаме доживотна присъда", "Доживотна за убиеца на Милена".

Обвиниха приятеля на убитата в Куртово Конаре

Обвиниха приятеля на убитата в Куртово Конаре

Той е признал за извършеното

Припомняме, че Милена беше открита мъртва в полунощ на 29 декември миналата година в пловдивското село Куртово Конаре. Тялото й е намерено близо до дома, в които живеела с годеника си Илиян Рангелов. Същата вечер е трябвало Милена да отиде за нощтна смяна на работа в съседмото село

В нощта на убийството, когато Милена тръгвала за работа, Илиян я догонил, съборил я на земята и забил нож с върцето й. Първоначално се укрил, но след това отишъл и направил пълни самопризнания.

Мъжът, убил приятелката си в Куртово Конаре, се опитал да се самоубие

Мъжът, убил приятелката си в Куртово Конаре, се опитал да се самоубие

28-годишният Илиян Рангелов остава в ареста

Днелото започва днес в Пловдив. Законът предвижда за престъплението на Илиян наказание между 10 и 20 години лишаване от свобода. Близките на Милена искат той да получи доживотен затво

"Убийството беше прекалено жестоко, за да се нарича нелеп инцидент. Настояваме за доживотна присъда. Той е един истински убиец и не трябва да излезе на свобода, обясни пред репортер на телевизията майката на убитото момиче Ангелина.