Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия шеф на Агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов, който поиска по-лека мярка за неотклонение. 

Председателката на съдебния състав е подписала определението с особено мнение. Според нея няма реална опасност от извършване на друго престъпление при по-лека мярка.

Цветелин Цветанов се оплака, че здравословното му състояние се било влошило и страдал от гастрит, съобщава Дарик.
Експерти са категорични, че е необходимо да се направят изследвания и това заболяване не пречи по никакъв начин на престоя му в ареста.

Припомняме, бившият шеф на ДАИ беше арестуван в края на март тази година. Цветанов е сочен за ръководител на организирана престъпна група, която освен че е търгувала книжки, е събирала и такса "спокойствие" от превозвачески фирми. Беше му повдигнато и обвинение за подкуп.

Освен него зад решетките остава и другият задържан по делото Тихомир Вълчев.

Защитникът на Вълчев коментира, че от доста време не се водят никакви следствени действия и направи паралел със случая с катастрофата край Драгоман, при която турски гастарбайтер помете мотористи.

"Турският гражданин, който уби двама души в България, го пуснаха още на следващия ден под домашен арест и той изчезна моментално. Критерият в съда е малко по-различен спрямо определени хора. В дадения случай всичко е свързано с шума, който се вдигна по това дело", каза адвокатът.

Според него влошеното здравословно състояние е основателна причина за промяна на мярката в по-лека. "Здравословното състояние винаги е основание за изменение на мярката, особено като е влошено. В условията на арест естествено, че не може да се спазват диети и т. н.", допълни той.