лексей Петров остава в ареста, съобщи Би Ти Ви.
След дълго съдебно заседание Съдия Румяна Ченалова за пореден път отказа да го пусне на свобода.

Алексей Петров беше задържан в началото на май, след като съдът реши, че е въздействал върху свидетели по мегапроцеса за рекет „Октопод". Адвокатите му внесоха няколко искания за промяна на мярката му за неотклонение с мотива, че в затвора Петров се чувства зле и има нужда от лечение.

Съдът реши соченият за лидер на бандата "Октопод" да бъде настанен в специализираната болница за рехабилитация в кв. Овча купел, където ще му бъдат извършвани специални водни процедури.

„Когато един човек със здравословни проблеми периодично бива поставян в тия условия, то това е изтезание. И това не го казвам аз, това го казва европейската конвенция", коментира днес защитникът на подсъдимия - Васил Василев. „Прокуратурата не се интересува от нуждите на процеса, а преследва своята крайна цел - на всяка цена и независимо от всичко Алексей Петров да бъде задържан", коментира и другият му адвокат - Ина Лулчева.

„Няколко пъти репликирах адвокатите, които пространно ни обясняваха как след години ще се срамуваме от това дело и от актовете, които сме произнесли. Ние си носим кръста, ние си носим тогата и ние не се срамуваме от това, което вършим", противопостави се прокурорът Светлозар Костов.

„Не съм въздействал на никого", заяви Алексей Петров в своя защита и поиска да бъде освободен от ареста срещу подписка. Бившият съветник в ДАНС бе върнат зад решетките, след като двама свидетели - Пламен Устинов и Донка Митева, заявиха пред съда, че той ги е пристискал. По думите им Петров искал двамата да дадат показания в негова полза.