Кметът на Перущица Ради Минчев остава за постоянно в ареста. Това реши късно тази вечер окръжният съд в Пловдив след заседание, проточило се над 9 часа, предаде Би Ти Ви.

Прокуратурата поиска той да бъде оставен зад решетките, тъй като може да извърши ново престъпление.

Кметът Ради Минчев е обвинен, че е поискал подкуп от 40 000 лева от строителна фирма, която укрепила свлачище над Перущица.

Днес прокуратурата повдигна две нови обвинения  срещу него.

Едното е, че е присвоил близо 13 000 лева от общината при изпълнение на обществени поръчки. Съобщава се, че са били подготвени фалшиви документи с чужди подписи. При разпита представители на двете строителни фирми заявили, че не знаели че са спечелили обществени поръчки и че са им изплатени пари.

Ради Минчев е обвинен и в незаконни действия във връзка с  укрепването на свлачище, заедно с другите двама задържани Илияна Филипова  и собственика на строителната фирма Павлин Статев. Твърди се, че те са подготвили фалшиви документи, с които са усвоени 130 000 лева, дадени от междуведомствената комисия за укрепване на свлачището.

Реално обектът е изпълнен от трета фирма на по-ниска цена, а остатъкът от сумата от 85 000 лева трябвало да бъде разпределен между кмета и другите двама задържани.