Съдът остави в ареста Вили Георгиев, обвинен, че е причинил по непредпазливост смъртта на Стоян Балтов в петък през нощта.

Съдът счете, че е налице реална опасност Георгиев да извърши друго престъпление и уважи искането на прокуратурата за най-тежката мярка за неотклонение, като се позова на факта, че в хода на досъдебното производство двама свидетели категорично са заявили, че именно Георгиев е нанасял удари с крак по Стоян Балтов.

Според съдебно медицинската експертиза причината за смъртта на Блатов е закрита черепно мозъчна травма, причинена от последователни удари с обувки.

Защитникът на Георгиев обаче пред съда беше категоричен, че от доказателства събрани по делото не може да се приеме, че подзащитният му е съучастник в извършеното престъпление, както и че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът обаче отчете факта, че деянието е извършено в нетрезво състояние и по особено жесток начин.

Вили Георгиев (19 години) и Александър Данаилов (20 години) са обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на умишлено нанесена телесна повреда.

СГС обаче не уважи искането на прокуратурата за най-тежка мярка за неотклонение и пусна Данаилов на свобода с парична гаранция от 500 лв.

Съдът счете, че липсва обосновано предположение за съучастието на Данаилов в извършването на престъплението.