Софийският апелативен съд пусна служителя от спортното министерство Иван Иванов под домашен арест. Той е обвиняем за поискан и получен подкуп.

Според съдебния състав има редица пороци при повдигането на обвинението, което на този етап не съответства на доказателствата.

По делото обвиняем е и баща му Иван Иванов, който е олимпийски шампион по вдигане на тежести от Барселона през 1992 г., четирикратен световен и петкратен европейски шампион, а в момента е старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести.

Двамата бяха задържани на 15 декември. Иван Иванов - син бе арестуван с белязани 62 000 лв., които са му дадени от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид.

Софийският градски съд наложи парична гаранция от 5000 лева на Иванов - баща, като той не обжалва наложената му мярка за неотклонение, докато за сина му постанови постоянен арест.

Иван Иванов - син поиска от съда днес да му бъде наложена по-лека мярка. Според защитника му Костадин Костадинов не са налице предпоставките той да бъде задържан в ареста. Той отбеляза, че има разминаване между показанията на двамата основни свидетели, както и че няма данни клиентът му да е направил опит да се укрие или да възпрепятства разследването. Освен това няма доказателства, че е лице с висока степен на обществена опасност.

Съдът остави в ареста чиновника от спортното министерство, хванат с белязани пари

Съдът остави в ареста чиновника от спортното министерство, хванат с белязани пари

На баща му, който е и негов съучастник бе наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 5000 лв.