Съдят 64-годишен мъж на умишлено убийство на зет му, съобщават от прокуратурата.

Инцидентът е станал е град Белица. 

Обвиняемият живеел в града заедно със съпругата си. Отношенията в семейството били влошени от много години заради честата употреба на алкохол от страна на мъжа. Между съпрузите често имало скандали, при които той упражнявал и домашно насилие спрямо жена си. По този повод от Районния съд в Разлог били издавани заповеди за незабавна защита през март 2015 г. и през февруари 2019 г.

На 24 март вечерта обвиняемият отново тормозил съпругата си, обиждал я и хвърлял различни предмети по нея, след което й нанесъл побой. На сутринта пострадалата отишла в дома на дъщеря си на съседна улица. Там тя живеела на съпружески начала с М.И. Пребитата жена им споделила за случилото се. Същият ден те я закарали до Разлог, където жената се срещнала с адвокат във връзка със завеждане на ново дело срещу насилника й. Освен това тя подала жалба в Районната прокуратура в Разлог, по която била образувана преписка.

Тримата се прибрали с автомобил в Белица. Пред магазин, в близост до дома им, пострадалата видяла съпруга си да пие бира. Между него и зет им имало пререкания. След това жената се отправила към полицейския участък и подала сигнал срещу съпруга си. По-късно отишла да вечеря в дома на дъщеря си и зет си. Не след дълго там дошъл и съпругът й, като настоял жена му да се прибере. Тя се съгласила, но след като стигнали къщата им, той започнал с тесла да нанася удари по главата й. Жената започнала да вика за помощ. В същото време зет й я чул и заедно с дъщеря им отишъл в дома на тъщата си. Докато той се опитвал да спре тъста си, същият му нанесъл две прободно-порезни наранявания с нож - в лявото бедро и в областта на шията.

Притискайки с ръка кървящата рана, пострадалият си тръгнал от местопроизшествието, но на път за дома си паднал. Съпругата му се опитала да му помогне. Свидетели на инцидента подали сигнал на телефон 112. Пострадалият бил транспортиран до болница в Разлог, където била констатирана смъртта му.

От заключението на съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта му се дължи на остра кръвозагуба, причинена от нараняване на шията. Именно то довело до прекъсване и кръвоизлив от жизнено важни, големи кръвоносни съдове.

Полицията намерила обвиняемия да се укрива на втория етаж на плевнята и го задържали.