Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение на 41-годишен белгийски гражданин за опит за грабеж, при който е използвана заплаха.

Белгиецът се опитал да ограби мъж около 01.00 ч. на 29 юни 2021 г. на ул. "Българска морава" в София чрез заплаха - насочил към него нож и му казал на английски език "дай ми парите". Нападнатият обаче извикал полиция и грабителят се изплашил и избягал. Преди това чужденецът срязал с нож задна гума на лек автомобил "Фолксваген", паркиран на съшата улица.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК и по чл. 216, ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание "лишаване от свобода", съобщиха от държавното обвинение.

От прокуратурата отбелязват още, че обвиняемият е чужд гражданин и има трайно установени връзки с друга държава, и е задържан с постановление на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа, предвид опасността да се укрие. Предстои да бъде внесено искане в съда той да бъде оставен в ареста след изтичането на този срок. 

16-годишно момче е намушкано с нож в София

16-годишно момче е намушкано с нож в София

Има задържани