Съдят общински съветник за причиняване на средна телесна повреда на полицай по хулигански подбуди. Благоевградският общинар Кирил Ваклинов ще бъде съден за ударите, които е нанесъл на полицаи, пише Дарик.

Местният парламентарист бе задържан на 11 септември по време на футболен мач между отборите на ОФК"Пирин" и Ботев - Пловдив.

Служители на полицията в Благоевград, които били ангажирани с охраната на футболната среща, забелязали, че на трибуната има запален транспарант. До огъня има дете, което продължавало да пали плакати.

Полицаите се приближили до детето, за да предотвратят разпространяване на пожара, а един от тях направил забележка на момчето да не пали огън. В този момент към тях се приближил общинският съветник Кирил Ваклинов, който започнал да отправя обиди и закани по адрес на полицаите и нанесъл два удара в корема на полицейския служител, направил забележка на детето.

На 16 септември 2016 година на Кирил Ваклинов е повдигнато обвинение за това, че е причинил лека телесна повреда на полицейски орган, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Разследването по делото продължава.