Софийски районен съд даде ход на делото срещу Евгени Милев-Гейзо за хулиганство в съдебна зала. Той е обвинен за поведението си, когато обиди съдия с думите, че е "поръчков", съобщава БиТиВи.

Изреченото от него беше записано освен в протокола от съдебното заседание на окръжния съд в София на 22 март, така и със звукозаписната уредба в залата. Репликите на Милев бяха към съдията Пламен Петков, който го върна в ареста.

Въпреки обидните реплики, които той отправи към съда, председателят на състава не го глоби и продължи да чете определението си, с което върна Милев в ареста.

Според обвинението с действията си Милев показал явно неуважение към обществото, а деянието било извършено с изключителен цинизъм и умишлено.

Като свидетел в залата се яви и самият магистрат, който заяви, че това е първият подобен случай в практиката му.

Свидетели са и другите членове на състава, секретарят, прокурорът и всички от Съдебна охрана, които съпровождаха Милев от ареста.

Припомняме, на 25 май Софийски окръжен съд окончателно пусна от ареста Евгени Милев-Гейзо, обвинен, че е преминал границата с фалшиви печати в паспорта.

Съдът записа в мотивите си, че печатът сам по себе си не е официален документ и посочи, че неправилно прокуратурата е повдигнала обвинение за използване на документ с невярно съдържание.

Според съда Милев е трябвало да бъде обвинен по друг текст от Наказателния кодекс, с който се предвижда глоба до 300 лв. за такова престъпление.

Евгени Милев-Гейзо беше арестуван на пункт "Калотина" на 19 декември.

Срещу него се води и разследване за участие в магистралния грабеж, при който беше убит Димитър Митрев - Богровеца. Брат му - Кроки е сред заподозрените и все още се издирва от полицията.