Непълнолетно момче от село Селановци, област Враца, отива на съд за причиняване на смърт и телесни повреди при управление на МПС, съобщи прокуратурата.

Установено е, че момчето живеел с родителите си в село Селановци. Въпреки, че не притежавал свидетелство за управление на превозно средство, той често изявявал желание да управлява колите на своите съседи, някои от които му разрешавали.

На 24 декември 2016 г. момчето се качило в автомобила на М. Маринов. С тях били и брат и сестра - Йорданови от София. Те се били запътили към дома на приятелка на момичето в селото. Тогава обвиняемият предложил да шофира колата на Маринов, въпреки че нямал книжка.

Когато се качил зад волана, момчето започнал да увеличава скоростта, като в един момент, на около километър преди табелата за начало на населено място с. Селановци, навлязъл с десните гуми по пътния банкет. Тогава Йорданов направил забележка на момчето да върне автомобила обратно в платното. Обвиняемият рязко навил волана наляво и загубил контрол върху управлението. Автомобилът се ударил в крайпътно дърво и спрял.

Обвиняемият веднага излязъл от колата. Последвал го и Йорданов, който се притекъл на помощ на сестра си. Момичето било пострадало - от носа ѝ течала кръв. Момичето се оплаквало и че не може да движи десния си крак. Пострадал бил и собственикът на автомобила - Маринов. Той бил в безсъзнание.

В този момент по пътя минал кмета на Община Оряхово - Росен Добрев. Той веднага подал сигнал на телефон 112 за случилото се и поискал бързо на мястото да бъде изпратена линейка, която да транспортира пострадалите до здравно заведение.

Всичките участници в произшествието били откарани в болница в град Бяла Слатина, а след това и във Враца. Ден по-късно Маринов починал в болницата във Враца.

Предстои делото да бъде разгледано в съда.