Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за пореден случай на отправени заплахи с убийство, а извършителят е непълнолетен. 

На 24 ноември 2017 г., пострадалата К., живуща в  София, ж.к. "Студентски град", излязла да разходи своя домашен любимец към 00.25 часа. На път към изхода на кооперацията, К. срещнала обвиняемия Р. (непълнолетен към тази дата). В този момент той блъскал намиращата се на същото място свидетелка С. в гърба, отправяйки й заплашителни и обидни реплики. К. се опитала да се намеси и да предотврати спора между двамата, предупреждавайки Р., че ще уведоми полицията.

Без да се съобрази с казаното от К., непълнолетният размахал към нея голям нож, тип "мачете", крещейки, че "ще я заколи" и "накълца на парчета". След като отправил тези заплахи, той продължил пререканието си със С. През това време К. подала сигнал на телефон 112, а пристигналите на място полицейски служители задържали извършителя.

По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, в хода на което на Р. е повдигнато обвинение за отправяне на заплаха с убийство.

Разследването е приключено, като на 29 януари е внесен обвинителен акт срещу Р. за описаните по-горе деяния. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.