Съдят перничанин за хулиганство и трошене на болнична апаратура.

Инцидентът станал на 17 август тази година. Обвиняемият с инициали А.Л. посетил хирургичен кабинет в Спешното отделение в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник. Поводът били травми, за които той настоял да му се извърши повторен медицински преглед. Поискал да се редактира и амбулаторният лист, който му бил издаден за случая. Лекарят обаче отказал да изпълни искането на мъжа и той си тръгнал.

По-късно вечерта в дома си след употреба на алкохол обвиняемият си припомнил случилото се в болницата. Той се ядосал и решил да се върне и да вдигне скандал.

А.Л. пристигнал пред входа на Спешното отделение на болницата около 3 часа през нощта. По това време там се намирали санитар и медицинска сестра. Обвиняемият влязъл вътре и без да обръща внимание на последвалите го медицински служители, се насочил към хирургичния кабинет, в който нямало никого. Агресивният мъж рязко отворил вратата на кабинета и я деформирал. После взел метален стол и го хвърлил към прозорците, в резултат на което стъклопакетът на единия се счупил, а дограмата на другия се деформирала. След това мъжът обърнал операционната маса и метална етажерка, а накрая унищожил множество медикаменти.

За случващото се бил подаден сигнал на телефон 112. На мястото пристигнали полицейски служители, които задържали хулигана.

Впоследствие спрямо мъжа било образувано досъдебно производство.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.