Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла в съда обвинителен акт срещу обявения за издирване мъж, който се намушка с нож, след като полицаи поискаха личната му карта на гарата в града през април. Мъжът е 33-годишен, с инициали К.К. Той е обвинен за отвличане на жена и дете в условията на опасен рецидив. За случая съобщават от прокуратурата.

Мъжът е осъждан. В първите месеци след изтърпяването на последната си присъда през декември 2023 г. той имал връзка с потърпевшата жена с инициали М.Д. Скоро обаче отношенията им приключили.

На 27 март 2024 г. жената вървяла по улица "Младост" в Благоевград, когато от таксиметров автомобил зад нея изскочил мъжа и въпреки съпротивата й я натикал в колата, а по-късно я качил и във влак. Така той я откарал против волята й в София. Там тя била открита от полицията, но мъжът успял да се укрие, поради което бил обявен за общодържавно издирване.

Мъж преби балдъзата си в Благоевград

Мъж преби балдъзата си в Благоевград

Насилникът държал съпругата си и детето им под ключ

Седмица по-той нахлул през нощта в къщата в Благоевград, в която бившата му приятелка живеела с децата си. Заплашил жената с нож, като я накарал да вземе малкото си дете и да тръгнат с него. Тримата стигнали до столицата отново с влак. Свидетелка на незаконното лишаване от свобода на жената и 2-годишния й син подала сигнал на телефона за спешни случаи 112.

Пристигналият на място полицейски екип установил самоличността на жена. Мъжът обаче пак успял да избяга. Няколко дни по-късно той бил задържан в Благоевград, при което направил опит да се самоубие, като нанесъл удар с нож в шията си.

Окръжният съд в Благоевград е насрочил разпоредително заседание по делото.