У нас само се говори срещу отвличанията, а не се действа.
Това е мнението на депутата от ДПС Камен Костадинов.

Според мнението му отвличанията навсякъде в света са проблем за силите на реда, а в България той предстои да се засилва. Провеждани са няколко разговора с ръковоството на МВР.

"Проблемът е, че чисто по български, когато стане случай с известно лице или случай, който стигне чрез средствата за масово осведомяване до общественото внимание, започваме да инициираме някакви разговори, стигаме до някакви конкретни мерки, които след това се реализират много малко или въобще остават на масата на разговорите," посочи Костадинов.

Председателят на Националното сдружение на частните охранители и детективи Филип Атанасов коментира, че завърналите се от чужбина наши сънародници пренасят начина си на препитание у нас. Те са част от организираната престъпност, занимаваща се с отвличания, автокражби и други.

Припомняме, вече трети ден бизнесменът Киро Киров е в неизвестност, след получен сигнал в полицията. Основната верияс по която прокуратурата работи е отвличане.

Това не е първият случай на отвличане. Най-крупен и останал и до този момент неразрешен е случаят от май месец 2008 година бе отвлечен шефът на Литекс Ангел Бончев.