Със спецакция задържаха четирима за склоняване към проституция в Пловдив. Под ръководството и надзора на Районна прокуратура -Пловдив се води досъдебно производство, започнато, на 22 февруари, с първо действие по разследването - претърсване и изземване, от отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР-Пловдив, във връзка с проведена, тази нощ, полицейска акция в стриптийз бар.

Установено е, че в нощния клуб са предлагани сексуални услуги от жени срещу заплащане. За срок от 24 часа са задържани четирима мъже, на възраст от 31 г. до 40 г.: собственик на заведението, управител, охранител и мъж, който е бил посредник при набирането на жените.

Досъдебното производство е образувано по чл. 155 от Наказателния кодекс и по чл. 159А от Наказателния кодекс - за набиране и склоняване на жени към проституция. В акцията са участвали служители на отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР - Пловдив. С оглед събраните доказателства предстои наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Пловдив да прецени за повдигане на обвинения спрямо задържаните и определяне на мярка за неотклонение.