В спор за 25 лева кметът на гърменското село Дебрен Бастри Чаушев пребил негов съселянин - Айрула Ходжов, информира e-79.com.

Ходжов твърди, че бил нает от кмета за извършване на изкопна дейност, срещу която трябвало да получи 355 лв., а кметът изчислил труда на 330 лв. И двамата твърдят, че в сбиването са действали при самоотбрана и другият е започнал пръв.

Според версията на пострадалия Айрула Ходжов той бил нает през пролетта от кмета на Дебрен Бастри Чаушев да извърши изкопна работа със собственият му багер. Заплащането обаче се проточило чак до есента и Ходжов започнал да настоява за парите си в момент, когато кметът Чушев бил в отпуск.

Фактурата, която представил кметът, издадена от Община Гърмен, била на стойност 330 лв. и била изплатена на Айрула Ходжов на 20 октомври. Той реагирал, че е ощетен с 25 лв., но кметът Чаушев обяснил, че в момента е в отпуск и като се върне на работа, ще направи справка и ако има грешка, разликата ще бъде доплатена.

След няколко дни обаче Ходжов, заедно с двамата си синове, отишъл в дома на Чаушев да си иска 25-те лв. и според кмета, бил заплашван пред свидетели.

Двамата представиха свои версии на конфликта.

Според версията на кмета Бастри Чаушев, Ходжов нахлул в кметството да си иска парите. Чаушев му съобщил, че е направил справка по документи, от които е видно, че положеният труд е точно 130 лв. Айрула Ходжов вдигнал скандал, кметът го предупредил да напусне офиса, защото ще извика полиция.

И двамата са подали жалби до РУП - Гоце Делчев, всеки със своята версия. По случая е образувано следствено дело.