Вече повече от 40 дни близките на Стоян Стоянов не знаят нищо за него.
Бургаският бизнесмен - управител и съсобственик на дружество "Гранити", изчезна в нощта срещу 6 март и от тогава е в неизвестност.

Конфликти във фирмата между съдружници никога не е имало, категорична беше майката на Стоян - Милка Стоянова, пред Нова телевизия.

Трябва да е човек познат, защото Стоян си е оставил колата в гаража, заключил е с дистанционно. След това телефоните бяха изключени.
Няма следи от насилие, няма отпечатъци, разказа Милка Стоянова.

По думите й, когато са се чули по телефона, той й е казал, че ще се прибере след половин час.

През деня е имал бизнес среща с турски фирми - за създаване на съвместно дружество.

Всичко може да бъде мотив, каза от своя страна братът на Стоян Стоянов и допълни, че „Когато става дума за пари - нищо не е изключено".

„Много късно разбрахме за тази връзка с Мария, а Тодор Стамов - даже не сме го виждали".
Така братът на Стоян коментира една от версиите за изчезването му - конфликтните отношения между Стоянов и бившия съпруг на приятелката му Мария - Тодор Стамов, известен като Малкотърновския.

Тодор Стамов е на лек режим в затвора, а по време на отвличането на Стоян е бил в отпуск.

Полицията казва, че изнудване от страна на Стамов към сина й е имало, но той не е подавал никъде жалба, каза майката на изчезналия.

„На 22 февруари са засекли разговор половин час между двамата, но за какво е бил - никой не знае", допълни тя и заяви, че този разговор няма как да е бил свързан с бизнеса, и тя предполага, че е бил за някакви техни лични взаимоотношения.

Относно Мария, семейството изказа предположение, че тя може би не е знаела за тези изнудвания.
„След като научихме за тези изнудвания, я попитахме, но тя отрече да е знаела", каза братът на Стоян.

На въпрос дали знаят Стоян да е давал някакви пари на Тодор Стамов, братът на изчезналия бизнесмен заяви, че от фирмата пари не са изваждани, за да се дават, защото всичко там се описва в документи и такива документи не са намерени.

От Мария получихме информация, че Стоян е изчезнал. Сутринта в седем часа е подаден сигнала. Тя е потърсила първо съдружника му, защото преди това двамата са били заедно.

Според майката на Стоян става дума за „нещо от бизнеса - засегнати интереси, защото ако е било нещо за пари - до сега щяха да се обадят", категорична е тя.

По другата версия - за делото за пожара, избухнал миналата година в „Гранити", по което Стоянов е свидетел, а обвиняем е собственик на съседния склад, близките на изчезналия коментираха, че не смятат това да е причина за отвличането му.
Братът на Стоян подчерта: „С изчезването на брат ми - този проблем няма да бъде решен. Фирмата си работи и делата продължават".

„Аз не изключвам нито една от версиите - нито Тодор Стамов, нито контактите му в бизнеса, нито дори и рекет", заяви още той.

Припомняме, 0888 1054 096 и 0888104 125 са телефоните, на които всеки, който знае нещо по случая с изчезването на Стоян Стоянов, може да даде информация.