Началникът на националната служба за охрана познавал бегло президентският секретар Пламен Узунов. Това заяви пред bTV самият генерал Красимир Станчев, който вчера даде показания по разследването за търговия с влияние.

Прокуратурата обяви, че едно от устройствата на президентския секретар е предадено доброволно с протокол от шофьор на НСО, защото било в кортежа на президента.

Станчев обясни, че от държавното обвинение не са го питали за никакви телефони.

Бях извикан като свидетел, но за никакви телефони не сме говорили, категоричен бе той.

По негови думи се правел лек опит пред обществото да вкарат Станчев във връзка с Пламен Узунов. Моето уважение към него, но не го познавам чак толкова този човек, заяви шефът на НСО.

Пламен Узунов е излязъл в отпуск

Пламен Узунов е излязъл в отпуск

Това са потвърдили от пресекретариата

Той беше категоричен, че не се е опитвал да прикрива президентският секретар.

Запитан защо тогава прокуратурата го съобщава в съобщение с неговото име, Станчев изрази следното становище: "Да се направи връзка пред обществото, че аз по някакъв начин с него не контактувам. Какво ще произтече за мен - не знам".

Припомняме, преди дни Пламен Узунов беше разпитан в Столичното следствие заради чат-разговори с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков.

Дни по-късно  прокуратурата разпространи нови чатове между него и бизнесмена Пламен Бобоков, където става дума за осъден българин в Румъния.

Президентът заяви, че няма да бърза със своите действия по отношение на Узунов. Радев подчерта, че не вярва в безпристрастността на прокуратурата.

От своя страна Росен Плевнелиев заяви, че ако Радев има морал, трябва да освободи Пламен Узунов.

Плевнелиев: Ако Радев има морал, да освободи секретаря Пламен Узунов

Плевнелиев: Ако Радев има морал, да освободи секретаря Пламен Узунов

Радев се изживявал като единствения, който ще пребори корупцията