За пореден случай на необяснима агресия съобщава travelnews.bg.

Мъже край Луковит са набили шофьор на туристически автобус, който возил група към пещерата Проходна в Ловеч. Туристическата група е била съставена предимно от жени и деца, които са се намирали в автобуса в момента.

Автобусът се е движил с нормална скорост до село Карлуково, когато изкача автомобил с превишена скорост се забива в задната част на автобуса. От колата са изкочили няколко души и са започнали да се разправят с шофьора на автобуса.

Междувременно са повикали и подкрепление. На мястото пристига цяла банда роми, като от автомобил с местна регистрация ОВ4422ВХ изкача младеж, който започва да наняса удари на шофьора. Това се вижда и от видео, което е направено от туристите в автобуса.

По-късно пристига още един автомобил с регистрация ОВ0224ВХ, от който изкачат и други роми, които започват да нанасят удари на човека.

Екскурзоводката на туристическата група се е опитала да потуши боя, но и тя е ударена. Тя и много от туристите са звъняли на 112, но полицията се е отзовала едва на 25-та минута, твърди туроператора Е. М.

Шофьорът на автобуса е в болница с пукната глава, счупени челюст и ребро.

От МВР-Ловеч не съобщават в този вид на инцидента. От бюлетина на полицията се разбира, че 36-годишен от с. Карлуково е задържан в РУ Луковит, след като е нанесъл средна телесна повреда на 51-годишен мъж, а друг 20-годишен участник в спречкването е установен и се издирва.

Повод за конфликта е лек пътен инцидент без пострадали от 22 юни на пътя Карлуково-Луковит. В бюлетина на МВР не се съобщава, че става въпрос за туристическа група и автобус, както се посочва и че полицията е пристигнала "незабавно", но не е заварила побойниците на място.

Потърпевшият е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение.

По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство по чл.129 ал.1 от НК и работата продължава.

Пред Нова телевизия от МВР Луковит тази сутрин обясниха, че са пристигнали незабавно и призоваха гражданите да подават навреме сигнал за такива инциденти. Полицаят прехвърли вината за забавянето на туристическата група, тъй като не са се обадили веднага по телефона на 112. 

Побойниците - баща и син - са били задържани, но вече са освободени. Не са криминален контингент, а "обикновени граждани", които редовно работят в чужбина.

От travelnews.bg. са разговаряли с Димитрина Горанова от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), които настояват полицията да вземе генерални мерки за повишаване на сигурността на гражданите.