27-годишният Феиз Феиз, обвинен за смъртта на 22-годишния си първи братовчед и негов съименник Феиз Феиз и 20-годишната му съпруга Анисе Феиз, не се признава за виновен.

Делото срещу Феиз Феиз започна днес в Разградския окръжен съд.

Според обвинителния акт подсъдимият се прибирал за Езерче с колата на своя братовчед и неговата съпруга.
Първоначално седнал на задната седалка, но по пътя двамата братовчеди си разменили местата.

Валял силен дъжд и когато стигнали землището на село Осенец водачът загубил контрол над управлението на автомобила, колата занесла и излязла извън пътното платно, като се ударила последователно в две крайпътни дървета.

Автотехническата експертиза сочи, че причина за катастрофата е т.нар. аквапланинг, който се получил поради превишената скорост от 98,8 км в час.

Двамата съпрузи са починали на място, пострадал е и самия Феиз Феиз.

Според обясненията пред съда днес той обаче не се признава за виновен, тъй като твърди, че не е карал колата, а е бил през цялото време на задната седалка зад шофьора.

Той не можа да даде обяснение защо на снимките, направени при огледа на местопроизшествието, братовчед му е на задната седалка.

Прокуратурата твърди че съдебно-медицинската експертиза и направения оглед доказват, че Феиз Феиз е бил зад волана във фаталния момент.

Делото бе отложено за 8 януари. Тогава ще бъдат разпитани един неявил се днес свидетел и експертът, изготвил автотехническата експертиза.