55-годишният Симеон Йосифов, който е задържан за убийството на 19-годишния Ангел Петров в Катуница, остава в ареста. Според Пловдивски окръжен съд той съзнателно и целенасочено е форсирал автомобила си срещу Ангел Петров и го е прегазил.

Инцидентът е станал привечер, когато все още не е било тъмно. В микробуса с Йосифов са били още четирима души. Трима от тях в свидетелските си показания казват, че са се върнали в къщата на Цар Киро, за да обсъдят ситуацията с блъснатия Ангел. Това съобщи съдията по делото Красимира Костова.

Тя добави, че няма данни да е имало нападение над хората, които е возил Йосифов. Единият от свидетелите твърди, че веднага след инцидента всички хора от буса са тръгнали към Пловдив. Микробусът на Йосифов е открит в гараж пред дома му в кв. „Столипиново". Все още не е ясно с какъв автомобил той е тръгнал към Турция.

По-рано Симеон Йосифов бе докаран в залата, окован с белезници и вериги на краката, под плътен полицейски кордон и при огромен медиен интерес. Случайно блъснах Ангел, Цар Киро и жертвата изобщо не ги познавам, заяви обвиняемият на влизане в залата.

По думите му той за първи път е попаднал в Катуница и в тъмното е сгазил момчето, а след това е отишъл в Турция, за да купи 100 кашона веро. Припомняме, той беше арестуван на влизане в България.

Прокурорът поиска постоянен арест, като поясни, че Йосифов е осъждан три пъти за различни престъпления и има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Адвокатът на Йосифов пледира, че предишните му присъди са в далечното минало и Йосифов е мирен човек, който е попаднал на неправилното място в неточното време и поиска пускането му от ареста.