Швейцарският бизнесмен Удо Ланге, чието тяло бе намерено в дома му във вилно селище "Делта хил" край пернишкото село Кладница, е бил убит, съобщи БНТ.

Първоначалният оглед на тялото на 68-годишния мъж не е показал следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, която преминава през белия дроб.

Съдебният медик първоначално заключава, че раната е причинена от малокалибрено огнестрелно оръжие, като е стреляно от високо.

По-късно се оказва, че раната не е огнестрелна, а причинена с шило. Установено е още, че той е бил силно притискан, тъй като има едно счупено и едно пукнато ребро.

"В момента работим по всички версии. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството. На много ранен етап тези действия са разкрити и се работи по убийство", заяви Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи.

Бизнесменът отдавна живее и работи в България.

Заедно с втората си съпруга, която е българка, е притежавал завод за силиконови изделия в пернишкия квартал "Мошино", продаден преди няколко години на шведска компания.

Швейцарски бизнесмен е намерен мъртъв в дома си край пернишко село

Швейцарски бизнесмен е намерен мъртъв в дома си край пернишко село

Започнато е досъдебно производство

Семейството е сред най-изявените дарители на местното читалище, помагали са на селото, съобщи вчера кметът Васил Мирчев.