Волен Сидеров поиска имунитета на главния прокурор Сотир Цацаров и пред Висшия съдебен съвет (ВСС). Партийният лидер се яви на редовното заседание на ВСС и помоли една пета от висшите магистрати да поискат отстраняването от длъжност на Цацаров, за да може той да бъде разследван за прикриване на имотна сделка на съпругата му от преди две години.

Припомняме, в петък срещу събота Волен Сидеров и Десислав Чуколов участваха в скандал в центъра на София.  В понеделник главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на двамата народни представители от "Атака", като внесе в Народното събрание искане за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване.

От своя страна пък „Атака" започна процедура по импийчмънт на главния прокурор.

Парламентът реши, че след 26 октомври народните избраници ще разгледат искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов.

Сидеров е бил поканен от правосъдния министър Христо Иванов за 10-минутно изложение пред съвета, а не е нахлувал, уточняват от партията

От пресцентъра на „Атака" се обадиха в редакцията на News.bg и обясниха, че Сидеров е бил поканен от правосъдния министър Христо Иванов да изложи своята гледна точка, но не е нахлувал на заседанието на Висшия съдебен съвет. Атакистът се намирал в кафене в близост до ВСС.
От партията допълват, че висшите магистрати са обсъдили искането на Сидеров да бъде изслушан  на заседанието на ВСС и взели решение с гласуване да го допуснат.

Сидеров припомни и съдебното заседание от дело срещу него в понеделник, когато съдия Мариета Райкова от Софийски градски съд даде ход на процеса, след като атакистът не се яви в зала, а адвокатите му напуснаха.

От този момент не вярвам в безпристрастността на съдебната система", обяви Сидеров пред ВСС, като призова магистратите да направят истинска съдебна реформа и тя да започне от справедливост за него.

Волен Сидеров се яви с агитка от 30-ина младежи, които с плакати обявиха Цацаров за американска марионетка и изразиха позицията си, че именно той, а не Волен Сидеров заслужава да бъде съден.

В отговора си към Сидеров обвинител номер 1 бе лаконичен, че не се ползва с такъв имунитет като този на народния представител и го посъветва да прочете Конституцията.