Прокуратурата е завела съдебно производство по случая с нахлуването в сградата на НАТФИЗ миналата вечер, предаде БНР.

Както е известно, става дума за инцидента с лидера на „Атака" Волен Сидеров, но разследването засега се води срещу неизвестен извършител, тъй като извършителят се ползва с депутатски имунитет.

Производството е за хулиганство и принуда, тъй като студентка е заявила, че по време на случката й е бил отнет мобилният телефон, поясни заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

До края на деня всички материали ще бъдат докладвани на главния прокурор Сотир Цацаров, а той от своя страна ще прецени дали да поиска депутатския имунитет въпросния народен представител, допълни още Сарафов.

Припомняме, на в петък вечерта лидерът на „Атака" Волен Сидеров, придружен от десетина души, нахлу в сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов".
Групата се е качила на втория етаж, където са се провеждали учебни занятия. Твърдели, че търсят студенти, които били "нападнали" Сидеров.

Сидеров и хората заплашиха студентите. Някои от тях са били обиждани грубо, наричани са с какви ли не имена. Едно момиче е в стрес и се нуждае от лекарска помощ", разказа ректорът професор Любомир Халачев.

Самият Сидеров заяви, че той и хората му са провели акция срещу наркотиците. По думите му, в учебното заведение се разпространявали "странни пликчета" и той настоя вътрешното министерство в лицето на Румяна Бъчварова, ГДБОП и службите за сигурност да вземат нужните мерки.

„Надявам се, че полицията ще предприеме всички мерки. Един от нашите студенти ми сподели, че ако след този случай, при който има толкова много свидетели, нищо не стане, ще напусне тази държава", каза още професор Халачев.

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев коментира, че лидерът на "Атака" трябва да напусне Народното събрание, да му се свали имунитета и да влезе в затвора, предаде БНТ.