Полицията в София задържа млад мъж за отправена заплаха. Арестът е извършен на столичната улица "Нишава". По информация на БНР задържаният е Иван Белишки.

От СДВР са потвърдили пред националното радио за ареста. Случаят се разследва.

По-рано днес от "Възраждане", цитирани от bTV, съобщиха, че Иван Белишки e нападнал и заплашил с пистолет народния представител от партията Стоян Таслаков. Това бил вторият народен представител от "Възраждане", който е системно заплашван с убийство от Иван Белишки. МВР и прокуратурата били сезирани многогратно, но към момента реални действия по задържането на Белишки не били реализирани. По информация от източници на партията срещу Иван Белишки многократно били подавани жалби, но органите на реда все още не били предприели мерки по тях.

Таслаков пише във "Фейсбук", че е добре и че нападателят му има повече поражения от него.

Снимка 603638

Източник: "Фейсбук" страница на Стоян Таслаков

Иван Белишки коментира пред bTV, че не е заплашвал депутати от "Възраждане", а задържането му е поръчка на Стоян Таслаков и партията. Той отрича да е заплашвал някого с убийство: "Не съм заплашвал. Стоян Таслаков ме удари пред входа. Има камери, чакаме да приключи досъдебното". Преди да бъде откаран в ареста, Белишки е транспортиран до болница заради наранявания по лицето, които той обяснява с нанесени удари от Стоян Таслаков и маскирани лица.

Припомняме, че Иван Белишки - син на кмета на Панагюрище Никола Белишки, беше задържан за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи в края на април 2022 г., изгори руското знаме на първото шествие в София в подкрепа на хората в Украйна, а през март 2021 г. помля с джип паркирани коли и витрина на магазин в центъра на Панагюрище.

Пуснаха под домашен арест сина на панагюрския кмет Белишки

Пуснаха под домашен арест сина на панагюрския кмет Белишки

Решението на Окръжния съд е окончателно