Убитият преди седмица таксиметров шофьор бил починал от инфаркт. Това поне сочи медицинското заключение.

Припомняме, 57-годишният Цветан Илиев беше пребит с лопата на стоянка в столичния квартал „Младост 3". Скандалът възникнал след спор за клиент.

Когато отива в Съдебна медицина, за да вземе документ за смърт, дъщерята на убития обаче получава заключение, според което баща й починал не от побой, а от инфаркт, съобщава БиТиВи.

Документът фактически може да оневини убиеца, който в момента се намира в ареста.

В неделя СГС постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" за 33-годишния таксиметров шофьор Ивайло Николов. Той е обвинен за предумишлено убийство на колегата си Цветан Илиев.

Патоанатомът, подписал заключението - д-р Димитър Сотиров, отказва да даде информация по случая както на дъщерята така и на журналисти.

„С вас няма да разговарям, каквото има съм го написал", заяви д-р Сотиров на репортера и повика по телефона полиция, защото му пречат да работи. Попитан дали си дава сметка, че такава експертиза може да оневини един убиец, той отговоря: "Вие нямате необходимите познания по медицина, за да проведем този разговор".

След като директорът на Съдебна медицина доц. Станислав Христов прочита в епикризата от болницата, където умира Илиев, че има данни за черепно-мозъчна травма, признава, че инфарктът е провокиран от боя.