Две години условно получава служителка на "Пътна полиция" - Благоевград, с три години изпитателен срок. Тя е предоставяла регистрационни номера на автомобили с избрани номера, а парите прибирала за себе си. Това съобщиха от Окръжния съд в областния център за Нова телевизия.

Осъдената е работила като домакин-касиер в сектор "Пътна полиция" на ОДМВР - Благоевград. Тя беше призната за виновна за извършване на престъпление по служба. В качеството си на длъжностно лице 61-годишната жена е предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена допълнителна държавна такса. Служителката е получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си.

Окръжните магистрати прецениха, че с това деяние са настъпили значителни вредни последици за ОД на МВР - Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми в размер на 7680 лв. Освен двегодишна условна присъда, съдия Атанас Маскръчки определи осъдената да възстанови неправомерно взетата от нея сума.

Касиерката няма право да извършва материалноотговорна или отчетническа длъжност в следващите три години. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.