Окръжна прокуратура - Перник обвини и задържа мъж за умишлено убийство на съпругата си, съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Срещу обвиняемия Д.Д. (на 41 години) е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК - умишлено убийство.

Разследването е установило, че днес, 29.04.2023 г., събота, в град Перник Д.Д. причинил умишлено смъртта на съпругата си А.Д.

Извършени са огледи на местопроизшествието - в жилище на ул. "Юрий Гагарин" в кв. "Изток" и на контейнер за смет, находящ се в междублоково пространство. Очакват се резултати от аутопсията на трупа.

С постановление на прокурор обвиняемият Д.Д. е задържан за срок до 72 часа.

Деянието, в което е обвинено лицето, е тежко умишлено престъпление, наказуемо с "лишаване от свобода" от десет до двадесет години. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

По информация на сайта zapernik.com мъжът е известен като Мите Миньорецо. Той е убил съпругата си с нож, а полицията е намерила дрехи на убитата жена в контейнерите за боклук около блока. Според сайта жената е имала издадена ограничителна заповед срещу него, но въпреки това по незвестна причина е била в дома му. Жертвата има две деца.

Пребиха шеф на отдел в затвора в Бобов дол
Обновена

Пребиха шеф на отдел в затвора в Бобов дол

Става въпрос за 55-годишна жена, която е с опасност за живота