Спецпрокуратурата и ДАНС нахлуха в КАТ-Благоевград.

В КАТ - Благоевград се провежда спецакция срещу корумпирани служители.

Вече има и задържани - около 4-5 души. Към 15 часа с белезници на ръцете бе изведен и регионалният началник на "Пътна полиция" в областния град Данаил Стоицов.

По неофициални данни на БНТ сред задържаните е Николай Доганджийски, с прякор Колевеца. Той бил пенсиониран полицай. Мъжът от няколко години се занимавал с регистрация на автомобили.

Той извършвал незаконната услуга срещу сума от 200 лева, така че гражданите да не чакат на гишетата, което отнема часове. Той и жена му имат офис за застраховки, който се намира пред сградата на "Пътна полиция"- в Благоевград, допълват от обществената телевизия.

11 служители на ДАИ-Благоевград остават в ареста

11 служители на ДАИ-Благоевград остават в ареста

Счетоводителите са на свобода и привлечени като свидетели

В спецакцията участват представители на Специализираната прокуратура, ДАНС, Икономическа полициция и на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР. Те влезли в сградата на КАТ около 11 часа преди обяд.

За сега властите отказват информация относно арестите.

В хода на спецакцията са арестувани няколко служители. Арестите били зрелищни, съобщи bTV.

Спецоперацията изненадала служители на КАТ-Благоевград. Около 11 часа прокурори и полицаи нахлули в административната сграда на КАТ "Пътна полиция", достъпът до която е ограничен.

Вследствие на действията на органите, към момента работата на цялата служба е преустановена.

Телефоните на служителите на пътната полиция са иззети. Достъпът на граждани до гишетата на КАТ също е ограничен. Регистрацията на автомобили е спряна.

Арестите са свързани с корупционно схеми в пътната полиция.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че целта на спецоперацията е да се установят длъжностни престъпления на служители в КАТ-Благоевград.

Транспортните фирми в Благоевград били научени как да влизат в ДАИ

Транспортните фирми в Благоевград били научени как да влизат в ДАИ

Всеки ден инспекторите разпределяли сумите

Припомняме, преди три месеца собственик на информационен сайт в Благоевград подаде сигнал за корупционни схеми в службата. Мъжът получил оплаквания от българи и македонци и решил да подаде сигнал до институциите.
Според сигнала служители на пътната полиция в Благоевград са организирали и участвали в добре отработена схема за получаване на подкупи по две направления.
Първото - бърза регистрация на автомобили.
Второто - получаване на регистрационни номера по желание на клиента.

Според сигнала схемата се извършвала чрез посредници, които не са служители в КАТ. Сумите за подобна услуга варирали между 50 и 100 лева.
Подателят на сигнала сочи, че само за ден по тези схеми се регистрирали по 20-30 автомобила.

Припомняме и че само преди месец спецпрокуратурата проведе операция срещу корупцията в ДАИ-Благоевград. В хода на акцията бяха задържани 11 души. Те бяха отстранени и срещу тях бяха повдигнати обвинения.