На обвиняемия Венцислав Дамянов от Световрачене, известен и като Венци - Боксьора, който е бил под домашен арест с обвинение за хулиганство и закана за убийство, днес е с повдигнато ново обвинение за извършено ново хулиганство. Това заяви Невена Зартова, административен ръководител на Софийска районна прокуратура на брифинг в Съдебната палата. Причината - че вчера е предадена флашка, която съдържа данни за нови извършени престъпления от общ характер. Материалите съдържат данни за извършено насилие спрямо няколко присъстващи на мястото на инцидента лица. Освен, че е с повдигнато обвинение за хулиганство, обвиняемият е задържан за 72 ч. Флашката е предоставена вчера на наблюдаващия прокурор по делото, от един от свидетелите по производство.

Трима стари свои познайници задържа СДВР в Световрачене

Трима стари свои познайници задържа СДВР в Световрачене

Побойникът от Световрачене е отново в ареста

Материалите от акцията на полицията вчера все още не са докладвани на СРП, до края на деня се очаква това да се случи. Към настоящия момент продължават действията по издирване и установяване на присъстващите лица, а обвинението предстои да бъде предявено днес след обед.

Иво Илиев, зам.-административен ръководител на СГП, добави, че делата срещу Венцислав Дамянов ще бъдат взети на специален надзор. СГП ще е надзорна прокуратура и ще се иска качествено и бързо разследване и приключване на делото заради обществения интерес и защото се наслагват дела, което създават напрежение сред гражданите.

Към момента е повдигнато обвинение само спрямо Венцислав Дамянов, посочи още Иво Илиев.

Припомняме, при спецакция на СДВР в с. Световрачене Венци Боксьора бе проверен дали спазва домашния си арест. След това беше задържан.

От полицията уточняват, че той само за периода 2006 - 2018 г. е задържан 9 пъти във Второ РУ. Мъжът е с множество криминални прояви. Привличан е в качеството на обвиняем по 15 досъдебни производства, образувани в периода 2004-2018 г. за: телесни повреди; закана с убийство; придобиване/държане на боеприпаси; грабеж; изнудване; хулиганство; образуване/ръководене на организирана престъпна група; подкуп на длъжностно лице; престъпления с наркотици; управление на МПС с отнета шофьорска книжка. За периода 2005-2019 г. има 8 осъдителни присъди.