Специализираната прокуратура е извършила проверка на територията на УМБАЛ "Софиямед".

Проверката е била извършена във връзка с пациенти на лечебното заведение, постъпили след пътен инцидент. Пациентите са настанени за лечение и в момента лежат в Клиника по хирургия. Прокуратурата е изискала и информация относно пациент, на когото е направена урологична операция. Пациентът е изписан от болницата на 23 май, вторник.

По информация на Нова телевизия проверката има общо с делото "Агромах". Причината за проверката на прокуратурата била свързана с това, че днес е трябвало да бъдат повдигнати обвинения по делото "Агромах", както и срещу Методи Бачев, собственик на "Пътища Пловдив".

Припомняме, през месец март 2016 г. ГДБОП и прокуратурата започнаха проверка в "Агромах" и "Пътища Пловдив" заради данъчни злоупотреби в размер на 14 млн. лв.

Тогава беше хваната секретарката на дружеството, която се опитвала да избяга със сак, в който са открити 1 млн. лв.

Днес прокуратурата е трябвало да внесе обвинения по случая срещу 6 лица, но същите се оказали болни по едно и също време. Те се намирали в УМБАЛ "Софиямед".

Именно това била и причината за проверката на Специализираната прокуратура в здравното заведение. Разследващите проверили дали по случая има нередности - дали наистина шетимата са болни или става въпрос за опит да се избяга от правосъдието.

Изяснено е, че по време на извършената проверка на територията на лечебното заведение Специализираната прокуратура е изискала документация.

От здравното заведение посочиха, че "Софиямед" е оказала пълно съдействие на прокуратурата. Цялата изискана документация и информация относно здравословното състояние на лицата е предадена.