Спецпрокуратурата внесе обвинителен акт срещу бандата на Крокодила, които с полицейски униформи мамеха и обираха пътници по автомагистралите у нас. Емил Милев, Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров са  обвинени за извършени тежки умишлени престъпления, съобщиха от спецпрокуратурата.

Емил Милев, Едуард Павлов и Мартин Димитрова са предадени на съд за ръководство и членуване в организирана престъпна група, действала на територията на страната от февруари 2004 г. до 24.11.2013 г.

Групата представлявала трайно сдружение на лицата с цел да вършат кражби и грабежи, създадена е била с користна цел и е била въоръжена, според прокурорите.

Емил Милев е привлечен като обвиняем за това, че е ръководел тази организирана престъпна група, а Едуард Павлов и Мартин Димитров за това, че са участвали в нея.

До смъртта си на 14.12.2009 г. в нея е участвал и Димитър Митрев. Той е загинал при престрелка с полицията. Групата разполагала с огнестрелни оръжия - пистолет марка ЧЗ 75 , пушки помпи и автомат Калашников, лек автомобил марка Опел „Омега", полицейски атрибути - сини лами тип буркан за закрепване върху автомобили, дрехи и ленти с надписи „Полиция", ръкавици, маски за лица, радиостанции.

На 14 декември 2009 г. около полунощ на АМ „Тракия" в района на пътен възел село Вакарел, Софийско Емил Милев, починалият Димитър Митрев и Мартин Валентинов Димитров с полицейски униформи, атрибути, маски и автомат спрели кола, управлявана от турски гражданин. Отвлекли водача в гориста местност. С насилие и заплахи му отнели 5000 евро и го завързали за дърво, а колата му запалили.

За тези деяния на Емил Милев и Мартин Димитров е повдигнато обвинение за отвличане, грабеж и за палеж на лекия автомобил на турски гражданин.

След като взели плячката били пресрещнати от полицейски патрули. За да успеят да избягат, Емил Милев открил автоматичен огън към полицаите. В отговор полицейските служители ранили смъртоносно Митрев.

Емил Милев е направил опит да убие полицейски служител с автомат Калашников, но деянието му останало недовършено по независещи от него причини - служителят успял бързо да се прикрие зад полицейския автомобил.

Емил Милев, Лазарин Лазаров и Едуард Павлов са обвинени за обир на 136 072 лева от банка  „Прокредитбанк България" АД - клон Люлин на 12.03.2010 г.

На Емил Милев е повдигнато обвинение и за извършения на 22.07.2010 г. въоръжен грабеж на 5440 лв. от бензиностанция ОМВ Автокам в София. Тогава с Милев е имало още две лица, които се издирват.

Сред зулумите на Емил Милев и Мартин Димитров е и въоръжен грабеж, извършен на 21.08.2012 г. в бензиностанция Круиз 77.

Бухово. Двамата влезли в бензиностанцията, насочили пистолети към служителката и взели от касата 1370 лeва. По делото са разпитани 80 свидетели, сред които и такива с тайна самоличност. Назначени са множество експертизи. Иззети са голямо количество веществени доказателства.

Емил Милев е с мярка за неотклонение „Задържане под стража", Едуард  Павлов с „Домашен арест", Мартин Димитров с  „Подписка", а Лазарин Лазаров - „Гаранция в пари " в размер на 2 000 лв.