Специализираният наказателен съд не е издавал разрешение за прилагането на специални разузнавателни средства спрямо настоящия премиер, съобщава bTV по информация на съда.

От Спецсъда посочват, че е била извършена вътрешна проверка по повод "отправени внушения в публичното пространство" за това, че спецсъдът е издавал разрешения за прилагане СРС-та спрямо политически ангажирани фигури.

Проверката обаче е установила, че той не е издавал подобни разрешения.

Прокуратурата проверява подслушвани ли са политици

Прокуратурата проверява подслушвани ли са политици

Предстои изясняване на фактите

"Дейността на СНС по прилагане на ЗСРС се проверява ежегодно от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. До момента в докладите не са констатирани никакви нарушения в тази дейност. Неколкократно е посочвано, че "съдебният контрол върху исканията за прилагане и използване на СРС е значително завишен", изтъкват от спецсъда.

Припомняме, миналата седмица ген. Атанас Атанасов от "Демократична България" обяви, че има данни, че 32 политици от "Има такъв народ", ДБ и "Изправи се! Мутри вън!" са били подслушвани от звено "Вътрешна сигурност" на МВР, ГДБОП и ДАНС. За следени политици потвърди и служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той заяви и че спрямо премиера ген. Стефан Янев също е било прилагано СРС.

Рашков: ДАНС и ДАТО са подслушвали политици

Рашков: ДАНС и ДАТО са подслушвали политици

Според него се унищожават материали...