Полицаи в Лом заловиха 39-годишен мъж, съпричастен към телефонна измама.

На 20 април задържания приложил "класическата" схема за телефонна измама - той се обадил на възрастната жена и се представил за полицай. Мъжът поискал финансовото съдействие на жената за залавянето на прихванати измамници в района.

Жената оставила в найлонов плик сума от 5 347 лв., празна спестовна книжка и дори дебитна карта с пин код.

По случая веднага било образувано досъдебно производство. В резултат на разследването криминалистите установили и задържали 39-годишен мъж от село Трайково, община Лом. Мъжът е криминално проявен и осъждан.

С постановление на прокуратурата той е привлечен като обвиняем. Намерени и иззети са веществени доказателства. Работата по документиране на престъпната дейност на мъжа продължава.

Служителите на Районното управление в Чирпан също получили сигнал от измамена жена.

На 24 април, понеделник, 72-годишната жена получила обаждане на домашния си телефон. Схемата отново била "класическа" - псевдополицаят поискал жената да съдейства финансово на органите на реда за задържането на измамници. Пенсионерката повярвала и оставила до входната врата на дома си плик с 400 лв., 510 английски паунда, 65 евро и златни накити.

След подадения сигнал и подробните показания на жената, по случая било образувано производство срещу неизвестен извършител.

В хода на разследването в полицейския арест били задържани извършителите на деянието - Д.Й.(19-годишен) и Д.Е.(20-годишен). И двмата задържани са от Перник.

В автомобила, с който се придвижвали, са намерени парите и златните накити на жената.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.