Полицай е задържан с наркотици в Кюстендил, съобщиха от МВР. Служителят на реда е 32-годишен. Шофираният от него лек автомобил "БМВ" е бил спрян за проверка в рамките на проведена вчера специализирана операция за противодействие на криминалната престъпност и контрол на пътното движение. Мъжът отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици. Представил се е за служител в столична структура на МВР. Катаджиите веднага съобщили за случая на дежурен следовател. Впоследствие в колата са открити 96 г канабис и 130 г амфетамин. Видът на дрогата е установен с полеви наркотест. От жилището на мъжа са иззети електронна везна и още 10 г канабис.

Той е прибран в ареста в Кюстендил с полицейска заповед. По случая е образувано следствено дело. Уведомен е дежурен прокурор.

Хванаха полицайка зад волана с 2.75 промила алкохол в Кърджали

Хванаха полицайка зад волана с 2.75 промила алкохол в Кърджали

Тя е задържана за 24 часа

По-късно БНР информира, че на брифинг на Райноната прокуратура и Областната дирекция на МВР в Кюстендил е станало ясно, че за задържания полицай е определена парична гаранция от 5 000 лева. Повдигнато му е обвинение за държане на високорискови наркотици, което според Наказателиня коденк предвижда затвор до 6 години и глоба да 10 хиляди лева.

Задържаният е служител на полицейско звено в столицата, но не е съобщено кое точно. "Доколкото ми е известно, е служител от 2013-та година, но в град Кюстендил не е бил служител. Не мога да кажа дали е било наблюдавано това лице. До проверка на автомобила се е стигнало заради отказа му да бъде тестван за наркотици. Напълно нормално е", обясни директорът на Областната дирекция на МВР Тодор Петров, цитиран от националното радио.

Арестът е извършен снощи в близко до Кюстендил населено място, където полицаят е спрян за проверка за наркотици. 

"В дома му също е намерено количество, което е реагирало на високорисково наркотично вещество, а именно марихуана. Намерени са също така електронна везна, както и мелница от така наречения тип "гриндер". С извършването на тези процесуално-следствени действия респективно започна досъдебно производство, ръководено от Районна прокуратура-град Кюстендил", съобщи Галина Димитрова - говорител на Районната прокуратура, цитирана от БНР.