Полицаите от Нови пазар са спипали рецидивист, крал кабели, съобщиха от шуменската полиция. Това се е случило в неделя, след като дежурен патрул го засякъл да кара подозрително натоварен велосипед.

Униформените правели обход на района си, когато видели 53-годишния рецидивист от село Енево. Тъй като са стари познати, полицаите предположили, че и този път ще трябва да го проверят. Освен това чувалите, които мъкнел на колелото изглеждали подозрително препълнени.

Дежурните подали сигнал на велосипедиста да спре и той решил да не оказва съпротива или да бяга - спрял и облегнал возилото си на мантинелата.

Не могъл да даде смислено обяснение откъде се е сдобил с всички тези проводници с различна дебелина, чиято обща дължина е 150 метра.

Много бързо станало ясно, че са крадени. Закарали рецидивиста в районното и след разпита си признал, че кабелите са свити от стопанска постройка на улица "Васил Левски" в Нови пазар.

След това се разплели и подробностите около кражбата. Оказало се, че предния ден издебнал служителите на склада да си тръгнат след 18.00 ч. и поетапно влизал и изнасял кабелите, продължавайки чак до половин час след полунощ.

Задържаният е оставен в ареста за 72 часа и срещу него е започнато досъдебно производство. Предстои от прокуратурата да решат дали ще искат от съда да му даде постоянна мярка, докато тече разследването срещу него.