Полицията във Враца няколко часа издирва мъж на 36 години, участвал в побой, който завършва със смърт на единия от участниците.

В ареста на полицията малко след инцидента е задържан втория участвал в побоя – 32-годишен врачанин, а полицията няколко часа издирва неговия брат. По-късно от МВР съобщиха, че и той е задържан - става въпрос за мъж на 36 години с криминални регистрации за кражби и шофиране след употреба на алкохол.

Третият участник в саморазправата, случила се на улица „Иванка Ботева”, близо до Дома на техниката, във Враца е починал, малко след като е приет в болницата.

В 12.55 часа, след постъпил сигнал на телефон 112, служители на реда и медици от Спешния център оказали първа помощ на лежащ на земята млад мъж. По-късно установили, че починалият е на 18 години от град Враца с инициали Т.Й.

По първоначална информация от очевидци спорът е започнал от натискане на клаксона от страна на 18-годишния шофьор по отношение на движещите се пеша мъже. Както посочват от полицията - спорът е връзка със спазване правилата за движение по пътищата. 

Това довело до реплики, спречкване и побой. Двамата братя са нанясали удари с ръце на шофьора.

Разпитват се свидетели на инцидента, съобщават от МВР. Разследващите разполагат и със записи, направени от очевидци на инцидента. 

Издирваният 36-годишен мъж от Враца с инициали Д.П. е регистриран в полицията за кражби и шофиране след употреба на алкохол.