Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема допълнителни мерки за сигурност по празниците.

До Коледните и Новогодишните празници остават броени дни. Улиците и магазините в страната са оживени, хората еуфорично се подготвят за идващите празници. Това обаче е и един от периодите в годината, в който джебчиите са по-активни.

Потребителски комитет предупреждава: Внимавайте с бързите коледни кредити

Потребителски комитет предупреждава: Внимавайте с бързите коледни кредити

Искат специален закон да регулира дейността на колекторските фирми

От СДВР уверяват, че освен засилените мерки, органи на реда вече са разговаряли със собственици на големи търговски вериги и обекти в столицата. Със собствениците са проведени срещи, на които те са били инструктирани как да реагират при дадена ситуация.

Полицаите са провели и срещи с организаторите на събития, при които се очакват големи струпвания на хора. На тези места столичната полиция планира да бъдат изпращани допълнително полицейски екипи и оперативни работници, които да отговарят както за безопасността на гражданите, така и за техните портфейли и вещи.

Началникът на отдел "Охранителна полиция" на СДВР комисар Борислав Муеров обясни пред bTV, че са предприети мерки за безопасността и спокойствието на гражданите на всички места, на които се очакват големи струпвания от хора. По думите му стана ясно още, че във връзка с предстоящите празници ще бъдат издадени и план-разстановки до отдел "Пътна полиция" и "Охранителна полиция" за големия пътникопоток, който се очаква от 22 декември.
Тези действия ще продължат до приключването на Новогодишните празници.

Кои са почивните дни по празниците и как се заплаща трудът, положен на тях?

Кои са почивните дни по празниците и как се заплаща трудът, положен на тях?

Трудът, положен на официален празник, се заплаща с минимум 100% увеличение

Очаква се предприемането на допълнителни мерки за сигурност покрай новогодишния концерт на площад "Ал. Батенберг".