Нямам какво да деля с никого в тази държава", заяви след приключването на разпита в Софийската градска прокуратура свидетелят по делото срещу следователките Шарланджиева и Нинова Николай Вълканов.

Той уточни че познава министър Румен Овчаров поради обстоятелстовото, че неговите фирми работят в сферата на енергетиката.
С директора на Националната следствена служба нямаме приятелски отношения, познаваме се като хора които се виждат на официални места, допълни свидетелят.

Вълканов подчерта, че няма работа със следствието и прокуратурата.

„Що се отнася до бившия директор на „Топлофикация" Валентин Димитров, най-много неща за него знам от пресата, нямам никакви лични взаимоотншенияа с него",  добави свидетелят по делото.

На въпрос кой стои зад атаката срещу шефа на „Фронтиер" Красимир Георгиев, който му е конкурент, Вълканов отговори, че с него има добри отношения и не са конкуренти.

На реплика за познанството му с Ахмед Доган той посочи, че всеки в България познава Ахмед Доган и че той е един от добрите политици, но той лично няма бизнес отношения с него, а са само добри познати.

„Категорично заявявам, във връзка с публикацията във вестник „Стандарт", в която е написано, че има три големи фирми в енергетиката, които искат да свалят Овчаров, и аз бях причислен към тях - с тези фирми никога на сме се събирали, нито съм искал да сваля някой министър" - коментира Вълканов.

В заключение той заяви, че прокуратурата го е призовала на базата на тези публикации в средствата за масова информация.  

Припомняме името на Вълканов бе замесено заедно с това на Николай Гигов - бил по-рано днес в прокуратурата - в скандала „Овчаров-Александров".
Твърди се, че Вълканов е предал заплахите от Румен Овчаров на Ангел Александров, а Гигов е бил домакин на среща между двамата.