Един от свидетелите по делото за радикален ислям в Пазарджик излезе от съдебната зала с маска на лицето, тъй като не иска да бъде сниман по делото. Това обаче разбуни духовете, особено на циганите от пазарджишката махала, събрали се в подкрепа на Ахмед Муса.

Те настояват той или да бъде глобен, или да бъде премахната общинската наредба, която забранява носенето на закриващи самоличността дреха, или т.нар. закон за бурките.

Също за глоба на свидетеля настояват и адвокатите на 14-то подсъдими по делото, съобщава БНР.

ВКС върна делото на Ахмед Муса на Пловдивския апелативен съд

ВКС върна делото на Ахмед Муса на Пловдивския апелативен съд

Ахмед Муса беше осъден от съда в Пазарджик за проповядване на антидемократична идеология

Около сградата на съда има засилено полицейското присъствие

Припомняме, процесът който се води срещу Ахмед Муса и още 13 души, обвинени в проповядване на джихад и разпространение идеите на "Ислямска държава", започна в края на февруари в Пазарджишкия окръжен съд.  Като ръководител на ислямистката структура у нас е обвинен Ахмед Муса Ахмед, а според прокуратурата групата му е действала основно в Пазарджик, Асеновград и Пловдив, но има изградени структури и в други части на страната.

Откриха четири мобилни телефона в килията на Ахмед Муса

Откриха четири мобилни телефона в килията на Ахмед Муса

Проповедникът е контактувал пряко

По време на разпита свидетелят с маска разказа, че през лятото на 2014 година е направил забележка на един от подсъдимите - Рангел Илиев, който видял с тениска и шапка, които по думите му били със символите на „Ислямска държава“, а по-късно подал и сигнал в полицията.

Заради противоречия в показанията между свидетеля и подсъдимия съдът обаче определи да се проведе очна ставка между двамата. 

На предишното съдебно заседание единият от адвокатите - Алтай Куцев, и прокурорът по делото - Нели Попова, влязоха в открит спор за начина, по който се разпитва един от свидетелите.

Делото продължава с разпит на свидетели, а на подзащитния на Алтай Куцев е назначена служебна защита. 
Предишното заседание по делото завърши със скандал заради отношение и начин на водене на разпит на свидетели.