Момче на 15 години от дома за сираци в Бургас "Александър Георгиев Коджакафалията" твърди, че е изнасилвано системно от 31-годишен таксиметров шофьор, съобщи БТА.

Това каза директорът на дома Йордан Тодоров, който е подал сигнал до местната полиция, до дирекцията "Социално подпомагане" и до отдела "Закрила на детето".

Момчето е изведено от интерната и е настанено в дома за сираци в село Бата. Вълчо Вълчев от дирекция "Социално подпомагане" съобщи, че е наложена полицейска закрила на момчето.

Към този момент обаче инцидентът не може да се потвърди или отрече. Установено е, че детето е отсъствало от дома в продължение на четири денонощия. То е с умствена изостаналост.

По-скоро става въпрос за извършени блудствени действия, посочи съдебният лекар д-р Галя Милева. Прегледите не установиха разкъсвания или други признаци на изнасилване, твърди д-р Милева.

Пред лекарите детето признало, че познава таксиметровия шофьор и отдавна поддържа контакти с него. По случая има образувано досъдебно производство.

Таксиметровият шофьор не е арестуван, защото все още е в качеството си на свидетел, а не обвиняем. Извършено е претърсване на жилището, което обитава, съобщи говорителят на ОДП-Бургас Цветелина Рандева.

От пресцентъра на РДВР Бургас съобщиха още, че са назначени две експертизи - биологическа и съдебно-медицинска. По нито една от двете обаче по досъдебното производство не е получен официален резултат, което препятства окончателни заключения за извършено сексуално деяние.

Първоначалните прегледи са установили, че детето и преди е имало сексуални контакти от този тип. В този смисъл не може да се каже със сигурност дали блудствените действия са извършени през последните няколко дни. 

Според историята, разказана от децата от социалния дом обаче, 15-годишният Тодор, за когото се твърди, че е жертва на блудствени действия, е пренощувал едно денонощие в дома на таксиметровия шофьор.

Всъщност мъжът го е спасил от побой, който са му нанасяли група момчета на улицата. Той е отвел момчето в дома си, нахранил го е и на следващата сутрин го е върнал в социалния дом.

Една седмица по-късно момчето и негови приятели обвиняват таксиметровия шофьор в блудствени действия. 

Припомняме, бургаският дом "Александър Георгиев - Коджакафалията" стана известен покрай скандалния филм „Баклава", в който децата са заснети в блудствени сцени.

Проверка показа, че заснемането на филма с агресивни и порно сцени е най-малкият проблем в институцията за отглеждане на деца без родителите. 

Дете от същия дом се самозапали на 17 март 2008 г. То получи изгаряния след игра със запалка и дезодоранта.

През април същата година започна разследване на побой на момиче от дома, което е било ритано в главата от 17-годишно момче - възпитаник на социалното заведение.

В началото на тази година, 13-годишно момче почти извади окото на възпитателка в Дома за деца, лишени от родителски грижи в Бургас. Причината е, че не са го пуснала на среднощна разходка.